Oefenen met de VCA Examen App

Handige tips die jou helpen slagen

 

Wil jij in één keer slagen?

Wij geven je vier tips die je kunt gebruiken tijdens het oefenen met de speciale VCA oefen app. De app is bedoelt voor mensen die in bezit moeten zijn van een: Basis VCA, VOL VCA of VIL VCU diploma. Hier volgen de vier handige tips uit de praktijk die jou helpen slagen:

 

Tip één: Doe de gratis kennis check met de VCA Examen App

Door de gratis kennis check te doen zie je meteen hoe jouw VCA kennis is. Bij een score van 70% ben je geslaagd maar betekend nog niet dat je kennis goed genoeg is. Wanneer je met overige aan te kopen proefexamens ook 70% behaalt zit je goed.

 

Tip twee: Oefen met verschillende proefexamens

Nadat je de kennis uit het VCA leerboek of de VCA cursus heb geleerd is het tijd om je kennis te testen. Test je kennis met zoveel mogelijk verschillende vragen, koop in de app dus meer proefexamens want alleen in het basis examen zitten al 1000 vragen.

 

Tip drie: Herhaal zoveel mogelijk

Uit een studie van de Universiteit van Leiden naar hoe mensen effectief kunnen leren blijkt dat herhaling en geconcentreerd leren het beste werkt. Het moment waarop mensen zich het beste kunnen concentreren is voor iedereen anders en dat maakt de app als leermiddel zo geschikt.

 

Tip vier: Gebruik het VCA boek + de VCA Examen App  

Typisch voor het VCA veiligheidscertificaat is het paraat hebben van kennis. Veel mensen leren uit het boek maar dat alleen is niet genoeg want je zult moeten stampen. Gebruik hiervoor de VCA Examen App of een online proefexamen. Het voordeel van de app is dat je kunt oefenen zoveel en wanneer je wilt.

 

Waar vind ik de app, waar koop ik het VCA boek?

  • De VCA Examen App kun je downloaden in de Google Play store.
  • Je kunt het boek online kopen bij Bol.com of op marktplaats.nl.

 

Verder wensen we je namens het VCA Examen App team veel succes bij het behalen van je VCA diploma.